Hellfrost - Encroaching Cold

De val van Dunross

Dunross wordt overspoeld door duizenden agressieve ratten. De ratten stromen over de muren van het dorpje, bijtend, knagend, etend. Alles is voedsel voor deze ratten, of het nu levend of dood is.

Tussen de gigantische hoeveelheid ratten blijken enkele grote ratten te zitten. Deze onnatuurlijke beesten hebben de grootte van een kleine pony en zijn nog agressiever dan hun kleine broertjes. Terwijl de avonturiers proberen de kar vanaf de graansilo’s door het door ongedierte overspoelde dorp te leiden, springen de grote ratten op de kar op zoek naar voedsel. Tientallen dorpsbewoners klauwen aan de kar, enkele van hen worden door de avonturiers op de kar getrokken, maar de meeste verdwijnen schreeuwend en de zee van ratten.

Na een halve minuut worden beide paarden een voor een verslonden door de krioelende massa, terwijl de kar pas halverwege het dorp was gekomen. In plaats van de kar, en daarmee de vluchtelingen en het meel, achter te laten, besluit de groep de kar het dorp uit te duwen. Vechtend, reddend en stampend duwen zij de kar de dorpspoorten door. Met behulp van twee townguards steken ze het dorp in brand, en jagen de ratten weg van de kar.

De overlevenden zijn angstig en gedeprimeerd na het verlies van zoveel familie, vrienden en dorpsgenoten, maar de avonturiers ook dankbaar voor hun leven. De overlevenden zijn van plan naar Aslov te trekken, maar worden overtuigd om hen te helpen de kar naar Dalsetter te krijgen.

Teruggekomen in de Traveltower krijgt Gwyn ’s nachts een visioen. Een gigantisch berenhoofd spuwt stoom, water en vuur. Het hoofd is gekroond in licht. Vanuit zijn mond vallen half-mens-half-beer monsters de kroon aan totdat het licht dooft en Gwyn wakker wordt.

Aangekomen in Dalsetter scheiden de wegen van de Dunross overlevenden en de avonturiers. Bij gebrek aan diner en slaapmogelijkheden in de lokale tavern, zoeken de avonturiers hun heil elders. De Iron Guild verteld hen over mogelijk werk over twee weken, bij het beveiligen van handelaren op de wegen rondom Dalsetter. Otto Edmundsunu wordt ondervraagd over zijn handelen in Dunross en leidt de avonturiers naar Penda Ranulfsunu, een landeigenaar en boer net buiten Dalsetter.

Na een kort gesprek met Penda, laat hij de avonturiers zijn graanschuren zien. Deze zijn echter geïnfiltreerd door enkele orcs en grote ratten. Er wordt korte metten gemaakt met de infiltranten. Penda loopt echter permanente wonden op tijdens het gevecht, maar is nu buiten levensgevaar.

View
De weg naar Dunross

Nadat Rodgar ap-Annwn vier avonturiers op borg vrij kreeg uit een kleine cel na een kroeggevecht, nemen zij zijn opdracht aan om een hoeveelheid meel uit Dunross naar Dalsetter te verschepen. De wegen in het gebied, buiten de belangrijkste handelsroutes, worden slecht bewaakt en Rodgar heeft capabele mensen nodig in het geval dat de wagen aangevallen wordt.

Rodgar had gelijk. Voordat de eerste dag half voorbij is, wordt de kar aangevallen door drie Orcs. Na bijgekomen te zijn van het verrassingseffect slaan de avonturiers snel terug. Twee Orcs overleven het niet, de derde verdwijnt in paniek het bos in. Bij nadere inspectie van de lichamen ontdekt “Bast” enkele Orc Shortswords en een dolk van niet-orcish origine.

Aan het begin van de avond, op zoek naar een geschikte overnachtingsplek, vinden de avonturiers een Travel Tower. In eerste instantie lijkt de toren in gebruik, maar de twee wagens zijn verlaten, de paarden zijn vijf dagen geleden in paniek op de vlucht geslagen en de meelvaten in de karren zijn kapotgeslagen. In de toren zelf worden sporen gevonden van een verrassingsaanval, waarbij vier reizigers van de wagens zijn vermoord. Van de lichamen zijn enkel de botten overgebleven, die onder de kleine bijtplekken zitten. In het bloed op de grond zijn kleine pootafdrukken te zien.

Op de tweede reisdag wordt een lichaam van een paard met berijder gevonden. Op zijn lichaam, met een orc-pijl in de rug, wordt een brief gevonden waarin Dunross Anslov om hulp vraagt vanwege een rattenplaag in het dorp.

Aangekomen in Dunross blijkt de plaag nog erger te zijn dan verwacht. De ratten zijn overal. Het dorp is onder quarantaine en de burgemeester zit met zijn handen in zijn haar. Vooral na het bericht dat zijn heraut onderweg is overleden en er geen hulp op komst is van Anslov. De avonturiers bieden aan de inwoners te begeleiden naar Dalsetter, als zij met het meel terugreizen.

Bij het inladen van het meel blijkt 2/5 van de zakken aangevreten te zijn. Een van de pakhuizen, met het teken van een appel en een korenschoof, is een week eerder leeggehaald door Otto Edmundsunu uit Dalsetter. Dit pakhuis is niet aangevallen door de ratten. Bij nadere inspectie blijkt dit pakhuis de enige te zijn waar de beschermtekens van Eostre niet zijn weggevaagd van de muren.

De wagen is nét ingeladen wanneer de avonturiers opgeschikt worden door een schreeuw aan de andere kant van het dorp. Over de westmuur stroomt een onafgebroken massa aan ratten. De ratten bijten, blazen, knarsen en krabben aan alles wat ze tegenkomen…

View
De graan voorraad van Dalsetter
De start van een avontuur...

“Mijn naam is Rodgar ap-Annwn, een boer uit Dalsetter. Bedankt voor jullie komst. In ruil voor 50 gouden shields elk wil ik dat jullie een kar nemen naar Dunross, waar jullie een vracht bloem ontvangen. De bloem is nodig bij een bakker in Dalsetter. Het zou niet meer tijd moeten kosten dan een dag of twee. Ik weet dat het slecht weer is en jullie liever niet zouden reizen, maar de bakker zit zonder bloem. Na de slechte oogst en de koude winter zitten we al zonder brood voordat de sneeuw begint te vallen. Dit zijn de noodvoorraden, noodzakelijk als Dalsetter de winter wil overleven.

Dit is een brief die jullie het volmacht geeft de bloem voor mij op te halen. Geef het af bij de graan supervisoer in Dunross. Ik wens jullie veel geluk en hoop jullie over twee dagen te ontmoeten in Dalsetter."

View
Welkom in Rassilon
Welkom in de Hellfrost...

Vrijdag 19-09-14

Character creation en een begin met het eerste avontuur.

View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.